Toko kurssin viimeisellä tunnilla kerrattiin kaikkea opittua. Tunti aloitettiin esteen yli hyppäämisellä. Eteen asetettiin este jonka luokse mentiin koiran kanssa...suurin piirtein näin:

Mamma käveli metrin päähän esteestä Areksen kanssa, pyysi Areksen istumaan vierelleen, heitti Areksen lelun esteen toiselle puolelle ja antoi käskyn "Hyppää". Ensimmäisellä kerralla Ares päätti oikasta ja kiersi esteen, mutta toisella ja kolmannella yrittämällä hyppäsi oikein hienosti. Neljättä yriystä varten estettä korotettiin hieman ja senkin Ares teki todella mallikkaasti. Emme ole aimmen harjoitelleet esteen yli menoa ja kyllä täytyy myöntää että oli todella hyvä olo kun sai taas elävän  todisteen siitä että Ares kyllä osaa mutta mamma ei vaan osaa opettaa.

 

Toisena harjoituksena mentiin leikkimielieinen kilpailu jonka avulla testattiin koiran nopeutta suoriutua käskystä. Tehätävänä olisi ensin maahan meno käskystä. Muodostimme koirien kanssa ringin ja lähdimme kulkemaan vastapäivään, ohjaaja antoi ensin komennon lähteä liikkeelle, hetken päästä hän huusi "käsky!" jolloin minä sanoin Arekselle "Maahan!" ja Areksen tehtävänä oli mennä maahan niin nopeasti kuin mahdollista. Nameilla houkuttelut ja mukana maahan polvistumiset oli sallittuja. Idea oli siinä että aina hitain tippuin ringistä pois ja vain yksi koira jäi omistajansa kanssa kierros kierroksen jälkeen jäljelle. Ares tuli tässä kisassa toiseksi. Jipii!. Aivan mahtavaa.

Tämän jälkeen kaikki palasivat rinkiin mukaan ja lähdettiin uudestaan komennosta liikkeelle, käskyn kajahtaessa annoimme koirillemme käskyn "Seiso!" ja koiran piti seisahtua mahdollisimman nopeasti. Mamma oli tässä vaiheessa vielä sen verran pyörällä päästään Areksen toiseksi suoriutumisesta että antoikin komennon "maasei" (en todellakaan itsekään tiedä miten tuommoinen tuli suusta) mutta Arespa osasi seisahtua todella nätisti. Tässä mamma käytti Areksella apuna käsiliikettä joten Ares varmaan tunnisti sen siitä. Emme tosin olleet ainoita, kaksi koirakkoa tipahti kun toinen antoi komennon "Maahan!" koiran totellessa ja toisen koira päätti häröillä jotain aivan muuta. Kierros kierroksen jälkeen koirat omistajineen taas tippuivat ja me tultiin Areksen kanssa taas toiseksi. Kokonaissuorituksena me oltiin parhaita koska tämän kierroksen voittaja oli eri kuin maahan-suorituksen aikana.

Tämän jälkeen kävimme läpi toisten koirien ohittamista kävelemällä ympäriinsä ja kiinnitttämällä koiran huomion itseemme. Opettelimme Arekselle "Ohi"-komentoa ja saimme hyviä vinkkejä "tositilanteita" varten. Kuten sen että aloittaa harjoittelun etäältä ohittaen, esimerkisi olemalla toisella puolella tietä ja heti kun itse huomamme toisen koiran, riippumatta siitä huomaisiko koiramme tätä toista ollenkaan vai ei.

Lopuksi vielä teimme pari luoksetulo harjoitusta sekä paikallaan makaamista. Ares pystyi odottamaan paikallaan 1,5 minuuttia mikä on tähän astistista suorituksista pisin. Kahteen minuuuttiin ei ihan päästy mutta silti ollaan todella ylpeitä kun Areksen ympärillä oli niin pajon muita koiria ja häiriötekijöitä. Ei se paikaltaan edes poistunut, nousi vain istumaan.

 

Täytyy muistaa harjoitella näitä juttuja itse kotona paljon sillä onhan Areksen kyky keskittyä aivan erilainen kuin ekalle tunnille mentäessä.

Hienoa Ares!!