Ares olikin viime maanantaina Haku --treenien sijasta kokeilemassa VEPE:ä eli vesipelastusta. Ares sai juuri viime hetkellä eli sunnuntaina kuulla mukaan pääsystään Hangon ryhmään. Ryhmään kuuluu 4 koirakkoa, tunteja on 6 joista 2 ensimmäistä harjoitellaan maalla ja 4 seuraavaa vedessä.  Tämän kurssin meille mahdollisti Hangon Kennelkerho.

Maanantaina sitten ajeltiin Hankoon töiden jälkeen ja liityttiin treenaaman, olikin äärimmäisen mukavaa päästä kentälle harjoittelemaan reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Ares oli heti alusta asti kärppänä mukana, se vaistosi samantien nähtyään muut koirat että nyt olisi jotain extraa tiedossa. Valitsimme kentän laidalta itsellemme sopivan kohdan johon jäisimme seisoskelemaan. Ares istui koko ajan nätisti vierellä ja katsoa tapitti mammaa silmiin, odottaen selkeästi namipalkkaa. Kuono aina silloin tällön "vahingossa" kosketti mamman kättä juuri taskun kohdalta. Ovela kettu.

Pääasiassa treeni tuntui todella kivalta leikkituokiolta. Ares nimittäin teki juttuja joita on leikkimällä opeteltu. Aluksi testattiin luokse tulo, Ares jäi kiltisti seisoskelemaan 30 metrin päähän kun mamma saapasteli merkkitörpön luokse ja laukkasi kuin salama mamman syliin. Anoppi, joka oli mukana seuraamassa kurssia, unohti omalta jännitykseltään ottaa valokuvia suorituksesta. Noo, pääasia oli että Ares tuli luokse ja hienosti tulikin.

Sen jälkeen sitten mentiin enemmän leikin puolelle, Ares sai välillä noutaa tavaroita ja tuoda mammalle, välillä viedä niitä käskystä muualle. Kaikki tuntui sujuvan muitta mutkitta, todella hienosti. Sitten mukaan otettiin köyden pätkä johon Ares ensin tutusti vetoleikin avulla mamman kanssa, lopuksi ohjaaja tuli ja haki köyden pois. Areksen oli tarkoitus hakea se ohjaajalta. Kyllähän Ares haki sen, mutta selkeästi epävarmemmin sen suhteen että miten sitä tulisi kantaa. Köysi muistutti lähinnä suuren suurta talutushihnaa johon saattaisi kompastua. Ares kyllä toi köyden mammalle mutta siinä vaiheessa kun köyden toiseen päähän sidottiin 5L vesikanisteri joka oli täynnä vettä, sai köysi jäädä maahan makaaman. Ares nappasi kehotuksesta köyden suuhunsa ja otti pari askelta mamman suuntaan, mutta heti kun köysi kiristyi, sai se jäädä siihen.

Ohjaajan kanssa sitten askarreltiin köyden jatkeeksi dummy ja kanisterista vähennettiin veden määrä puoleen. Tämän jälkeen Ares sitten häntä kaarella kuljettelikin köyttä mielellään. Hetken se katseli että mikä ihmeen laahaava ääni sen perässä tuli, mutta mammalle se sen kuitenkin kuskasi. Tämä oli mukava yllätys siinä mielessä, että löydettiin uudenlainen harjoitusmuoto, siten että kaikki ei olisi ns. "helppoa kauraa". 

Ensi maanantaina onkin sitten uudet treenit.