Viime viikonloppuna käytiin ostamssa Arekselle oma hinausköysi jonka kanssa harjoittelimme lauantaina köyden hakemista sekä viemistä. Ares sai myös pienissä erissä opetella kiskomaan täytettyä vesikanisteria ja hyvin se siihen oppikin. Tosin, mitä enemmän sinne kanisteriin laitettiin vettä, sitä laiskemmaksi vetäminen muuttui. Jätimme asian hautumaan maanantaita varten.

1247039613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaina sitten suhattiin appiukon kanssa Hankoon harjoittelemaan ja iloksemme saime huomata että ryhmään oli liittynyt mukaan vielä 1 koirakko. Treenit alkoivat taas luoksetulo harjoituksella ja sen osuuden Ares ampaisi kuin raketti. Mamma oli ylpeä.

Harjoittelimme vielä maalla köyden hakemista ohjaajalta ja  sen osuuden Ares hoiti tällä kertaa mallikelpoisesti. Viikonlopun harjottelu oli siis osunut nappiin.

Tämän treenin jälkeen etenimme sitten metsän läpi rantaan jossa alkoi vesiharjoitukset.

Vedessä treenasimme ensin dummyn hakemista ohjaajalta ja omistajalle kuljettamista. Ares hoiti kapulan hakemisen sekä "vesille viemisen", toisin sanoen sen että se uskalsi lähteä syvemmän veden suuntaan sitä viemään.

Oli miellyttävää huomata kuinka moni koirista paransi kapulan nouto suorituksiaan vedessä ollessa. Kaikki tykkäsivät puuhastella vedessä ja moni koira uikuttikin kiihtyneenä toisen harjoitusvuorolla. Uiminen ja vedessä läträäminen oli niiden mielestä superjuttu. Eräs sakemannikin olisi selkeästi halunnut näyttää puolivuotiaalle pennulle kuinka se kapula otetaan suuhun vedestä ja noudetaan pois, kun tämä pienokainen ei vielä ollut täysin varma toimintatavasta. Tosin, se sakemanni olisi selkeästi halunnut leikkiä pidempäänkin vedessä, eikä heti tuoda dummya omistajalleen.

1247038785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1247038750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Varsinaisen harjoitteluosuuden jälkeen saimme treenata bielä hetken aikaa vedessä koiriemme kanssa. Nappasin rannalta köyden Arekselle ja heittelin sitä veteen. Ares haki muitta mutkitta köyden ja kantoi sen perille asti. Se oli selkeästi viimein niitti köyden haku -asialle ja sen onnistumiselle. Mahtavaa!

Ensi kerran treeneistä kertominen jääkin sitten kuulopuheen varaan. Olen nimittäin itse silloin estynyt treeneihin mutta Ares kyllä osallistuu anopin ja apen kanssa treenaamaan. Täytyy laittaa kamera anopin matkaan jotta sieltäkin saisi kuvia.