Tokon kolmas kerta olikin sitten suossa juoksemista. Tuntui että Areksen huomion saaminen oli todella kiven takana, kaikki muut koirat ja niiden puuhat kiinnostivat paljon enemmän. Kun tuli lelurenkaan vuoro, eli ohjaaja pisti erilaisi leluja ympyrään muotoiseksi alueeksi ja ne lelut piti pujotella, teki Ares juuri sen mitä ei pitänyt. Otti suuhunsa joka ikisen vuorotellen, ohjaajamme Emmi on todella mukava ja fiksu, hän antoikin ohjeeksi palata ihan perusasioihin, kontaktin ottamiseen. Olimmehan me kontaktia harjoitelleetm utta koska se on perustana kaikelle toiminnalle on parempi että se sujuu aina. Saimme siis kotiläksyksi hakeutua tuttujen  ja rauhallisten paikkojen sijasta, hulinaan ja vilinään hjarjoittelemaan.

No eihän siinä sitten mitään.Siirryimme kulkemaan enemmän vilkkaita katuja kuten Mannerheimintietä ja Runeberginkatua. Aluksi se olikin todella vaikeaa mutta torstai-iltana kaikki sujui todella mallikkaasti. Ares jaksoi seurata ja ottaa kontaktia isäntään vaikka ympärillä olikin paljon lapsia ja muita ohikulkevia ihmisiä. Itselle tuli todella voittajan olo kun se kontaktin ottaminen onnistui niin hyvin, meillä on siis toivoa.


Eilen illalla sitten tokossa kaikki sujui paljon mallikkaammin ja Ares otti kontaktia todella nätisti, pääasiassa tunti perustui luokse tulemiseen ja vierelle tulemisen opetteluun. Me olimme jo aiemmin päättäneet että opetamme Arekselle luoksetulon kaksivaiheisena kun sitä ei koskaan tiedä jos vaikka innostuisimme palveluskoira toiminnasta. Eli ensin Ares tulee eteen istumaan kuono käskynantajaa päin ja sen jälkeen erillisellä komennolla vasemmalle puolelle viereen istumaan. Meillä on tässä alun harjoittelussa käsi mukana tehostamassa komentoa ja nyt onkin sitten vuorossa sen käsimerkin karsiminen pois. Ares näyttäisi tulevan ilman käsimerkkiä jo eteen istumaan mutta tuo sivulle siirtyminen vaatii vielä ohjausta, täytyy ruveta pienentämään liikettä jotta sen saisi sujumaan täysin pelkillä sanallisilla komennoilla.

Eilisen tunnin jälkeen oli itsellä hyvä olo, ei niin voittaja olo kuin sen torstaisen harjoittelukerran jälkeen mutta hyvä olo siitä että nyt kaikki sujui niin paljon paremmin kuin kolmannella kerralla. Tosin, nyt oli näemmä taskussa niin superhyviä nameja että Ares näytti olevan osittain senkin voimasta todella halukas noudattamaan käskyjä :)