Tilasimme tuossa Arekselle ja Papulle valjaat suomen Valjakkourheiluliiton postimyynnistä. Pitkän aikaa sitä mietin ja pohdin että minkälaiset ovat oikeat ja päädyin sitten harnessmalliin. Hiltulla olikin valjaat jo entuudestaan, kaiken lisäksi väritykseltään yksiin menevät näiden uusien kanssa. Lauantaiaamuna sitten kutsuttiin isännän kanssa koirat salaa keittiöön, valjastettiin ne ja usutettiin Papun luokse. Pappuhan oli ihan tohkeissaan, varsinkin siinä vaiheessa kun hänelle ojennettin oma vyö sekä Y-mallia oleva vetoliina.

Eihän siinä muu auttanut kuin lähteä heti kokeilemaan. Ensimmäiset 25 metriä oli ihmeellistä sekoilua koirien kesken mutta sitten ne tuntuivat bonjaavan jutun juonen ja meno olikin hyvin tasaista. Rinta rinnan ne sitten saapastelivat menemään.

Ainoastaan tien ylitys ensimmäisellä kerralla osoittautui hyvin mielenkiintoiseksi kun mamma meni tien toiselle puolelle ottamaan kuvaa ja Ares halusi kovasti päästä perään. Mutta summa summaarum, lopputulos on kuitenkin hyvin toimiva ratkaisu koska nyt ei tarvitse enää pitää tavallista vyötä vyötäröllä jossa roikkuu 2 kappaletta flexejä, jotka silloin tällöin nykäyksen myötä rasittavat selkää. Tämä vyö kun asettuu lantiolle nätisti ja pysyy lisäremmien avulla paikoillaan.

1643994.jpg