Noniin, tänään oli "vika" kerta ja käytiin tsekkaamassa Areksen toimintaa ja tottelevaisuutta muiden koirien läsnäollessa. Menimme Areksen ja Kitin kanssa nurmikentälle jonka laidassa seistä möllöttivät Helmi ja Joe. Ares sai olla täysin vapaana ja se käyskentelikin siinä vieressämme, mutta Joen huomattuaan selkeästi osoitti kiinnostuksen merkkejä siitä että menisi luokse. Mamma kielsi Aresta menemästä ja Ares alkuun tottelikin mutta lopuksi uteliaisuus voitti ja se lähti etenemään Joen luo. Yllätys olikin suuri kun vastassa olikin häätävä emäntä joka heitteli tölkeillä. Areshan päätti että nyt on parasta suunnata takaisin iskän ja mamman turviin. Järkytys olikin suuri kun sekä mamma että iskäkin heittivät tölkistä ja vielä käskivät häipymään. Eikä sitä voinut sinne toisen koirankaan luokse palata kun sieltä tuli tölkkiä.

Ares yritti monta kertaa sinnikkäästi tulla mamman luokse turvaan mutta aina tuli käännytys pois. Ares oli aivan puulla päähän lyöty ja hämmennyksissä, lopuksi se jäi paikoilleen typertyneenä. Juuri silloin mamma kutsui sen luokseen ja otti avosylin vastaan, kehuen samalla kovasti. Tämän jälkeen kaikki kolme pyörivät sekä Kitin että Helmin kanssa kentällä seuraten vieläkö Ares päättäisi uhmata kieltoa ja mennä Joen luo. Tilannetta terästettiin sillä että paikalle tuli pari muutakin koiraa emäntiensä kanssa ja he hivuttautuivat pikku hiljaa koko ajan lähemmäksi jolloin saatiin seurattua paremmin se että vieläkö Ares menisi niiden luokse kuikuilemaan. Loppuvaiheessa pelkät kieltosanat riittivät estämään, eikä tölkkiä tarvittu.

Häätöharjoituksen jälkeen otettiin vielä ohitusharjoitus jossa kävelimme pyörätien kaistaletta siten että vastaan tuli pari koiraa. Tarkoituksena oli puuttua tilanteeseen heti jos Ares nostaisi korvansa pystyyn ja alkaisi tuijottamaan tulijoita. Aivan loistava harjoitus tämäkin, tästä on hyvä ponnistaa viimeiselle jääkausiviikolle. Niin no joo, nythän erotuksena on se että saamme kerran päivässä (vuoropäivinä) hemmotella ja hyväillä Aresta hetken. 1,5 viikkoa siis jäljellä jonka jälkeen arjen pitäisi olla periaatteessa normaali. Eli nyt on vuorossa pehmeä pudotus arkea kohti. En malta odottaa :D