Juhannus vietettiin tänä vuonna Mäntyharjulla mökillä seikkaillen. Ares keräsi itselleen isot keppivarastot joita se kuljetteli paikasta toiseen innoissansa. Ares kävi pari kertaa uimassakin ohjatusti ja meinasi se käydä pari kertaa salaakin. Varsinkin kun iskä uiskenteli saunomisen ohella, oli Arekselle vaikeuksia olla menemättä mukaan uiskentelemaan. Nätisti se kuitenkin totteli mamman kieltoa ja jäi odottelemaan että iskä tulee takaisin 13 asteisesta vedestä.

Löysipä Ares vanhan lelunsakin, vihreän vinkusiilin josta vinkupilli oli kyllä näemmä aiemmin jo kaivettu ulos. Se ei siltikään estänyt sitä jyyskäämästä leukojensa välissä.

Juhannuspäivänä kävikin sitten legendaarisesti. Mamma ja iskä ottivat päiväunet ja vaari piti sivusilmällä huolta Areksen touhuista, samalla valmistellelen 2,1 kiloa naudan sisäfilettä grillauskuntoon. No niinhän siinä sitten kävi että kun vaari poistui 2 minuutiksi sisäfileen luota niin Ares oli luikinut ja pistänyt kaiken poskeensa jättäen jälkeensä vian 4 pienintä lihapalaa. Huolihan siinä meinasi tulla kun toinen on ollut melkein puoli vuotta hevosenliha+parsakaali kuurilla ja aina mennyt raa'asta lihasta oksennuskuntoon. Mutta mitään sen kummempaa ei käynyt loppujen lopuksi kuin että Areksella oli vatsa täysi ja pulla kuin puolikas rantapallo. Ei tullut oksennusta, ei ripulia, ei suolitukosta. Seuraavaana päivänä tulikin sitten oikein isoja jöötejä kakkaa.

...

Ares menee ensi maanantaina harrastamaan taas hakua pitkästä aikaa, mamma teki eilen hevosen lihasta kebabtankoja jotta siitä voitaisiin leikellä sopivan kokoisia suikaleita tai kuutioita herkkupaloiksi ja palkaksi metsäreissua varten. Ainakin tuoksu oli sen mukainen että illalla Ares oli valmis tekemään mitä vain saadakseen siitä maistiaisia. Mamma julmuri tosin pisti kaiken talteen eikä maistiaspaloja herunut.